Afdrukken

 

 

              Debat Adviseur van de toekomst is Financiële Regisseur

 

 

Altijd al willen weten wat Fred de Jong en Alwin Oerlemans drijft? Wil jij meer weten over hun visie over de toekomstige rol van de financieel adviseur en door hun uitgedachte verdienmodel? 

Welkom

Wees dan welkom op woensdag 27 maart op de bijeenkomst van FDON. Die avond zal (Jurjen) Oosterbaan het debat voeren met De Jong en Oerlemans en ook jouw vragen voorleggen!   

 

Dr. Fred de Jong

Zelfstandig en onafhankelijk onderzoeker/consultant, gespecialiseerd in de werking van de financieel adviesmarkt. Verder is Fred de Jong als wetenschappelijk onderzoeker (Amsterdam Centre for Insurance Studies) en docent Masteropleiding Verzekeringskunde.

Dr. Alwin Oerlemans

 

Chief Strategy Officer at APG

Hij is daarnaast werknemers-voorzitter van Personeelspensioenfonds APG.

Mr. Jurjen Oosterbaan Martinius


Algemeen directeur Bureau DFO Specialties:
Vraagstukken intermediaire distributie
Wet op het financieel toezicht.

Aanleiding en toelichting

De Jong en Oerlemans wijzen er in hun boeken en artikelen telkens op dat Nederlanders onvoldoende actie ondernemen voor later. Weliswaar heeft de overheid de zelfredzaamheid aangewakkerd, onder meer door het leenstelsel voor studenten en het verhogen van de pensioenleeftijd. Het zorgt er volgens de schrijvers niet voor dat burgers daadwerkelijk in actie komen, terwijl de maatschappelijke schade van schulden volgens het Nibud vier jaar geleden al € 11 mrd bedroeg.

Bij het vergroten van de financiële zelfredzaamheid zien ze belangrijke rol weggelegd voor de financieel adviseur. Al wordt deze “echter vaak vergeten in de discussie over zelfredzaamheid.” Dit heeft volgens De Jong en Oerlemans een aantal oorzaken: het vertrouwen in financieel adviseurs is laag, financieel adviseurs zijn voornamelijk product georiënteerd en het provisieverbod heeft voor extra vraag- en aanboduitval gezorgd.Mede door technologische ontwikkelingen en de opkomst van onder meer execution only zien zij de toegevoegde waarde van de adviseur verschuiven naar feitelijke advisering en coaching van de klant.

Meld je aan voor dit debat in het Wapen van Beckum, Beckumerkerkweg 20, 7554 PV Hengelo. En neem een introducee. De deur is open vanaf 17:30uur. Aanvang 18:00 uur met luxebroodjes en soep!

Wij zien je graag. Met, door en voor elkaar

Bestuur Vereniging Financiële Dienstverleners Oost Nederland (FDON)  

FDON tweets

FDON

RT @verenigingFDON: Ondanks de warmte was het Bedrijfsbezoek FDON aan Rawmilkcompany verfrissend in meerdere opzichten. Verfrissende (welko…

by FDON

FDON

Ondanks de warmte was het Bedrijfsbezoek FDON aan Rawmilkcompany verfrissend in meerdere opzichten. Verfrissende (w… https://t.co/4bhMojU2id

by FDON

  • Linked In: groups?gid=4777348&trk=group-name
  • Twitter: verenigingFDON

Sponsoren

Monuta

AdViDex

 


Ardantal