Afdrukken

NIEUWJAARSBIJEENKOMST 19 JANUARI 2016

 

Geachte collega e/o belangstellende(n)

 

Graag zouden wij jullie allen willen uitnodigen voor de Nieuwjaarsbijeenkomst van de FDON op 19 januari a.s bij:

STADHUIS ENSCHEDE, LANGESTRAAT 24 TE ENSCHEDE

 

Op de locatie van het Gemeentehuis stonden in de 16de eeuw stadhuizen. Het ontwerp is een voorbeeld van de Delftse School en is geïnspireerd op het Stadhuis van Stockholm. Op 15 september 1930 heeft de burgemeester Edo Bergsma de eerste steen gelegd en op 5 augustus 1933 werd het Stadhuis in gebruik genomen door de toenmalige burgemeester J.J.G.E. Rückert.

Het pand is ontworpen (1928 - 1933) door ir. Gijsbert Friedhoff, die tijdens zijn studie stage heeft gelopen in Stockholm. Andere architectonische werken van de heer Friedhoff zijn het ontwerp van het Kohnstammhuis (1954 – 1958) te Amsterdam en het Ministerie van Landbouw (1952-1962)  te Den Haag.

De plattegrond van het Stadhuis bestaat uit een vierkant en een rechthoek. Op de punt van deze delen worden zij met elkaar verbonden door een 55 meter hoge toren. In 1952 zijn de oorspronkelijke delen aan de noord- en oostzijde uitgebouwd.Voor het stadhuis ligt “Het ei van Ko”(vernoemd naar de vorm van de binnenstad en naar oud burgemeester Heiko Wierenga).  Naast “het ei van Ko” bevindt zich het liefdesbankje van Guusje Beverdam.

Tijdens de rondleiding zullen wij o.a. de prachtige mozaïekzaal, de glas-in-lood ramen en andere kunstvoorwerpen kunnen bekijken. Ook zal ons het nodige worden verteld over de symboliek en textielgeschiedenis van de Gemeente Enschede.

Onze voorzitter wil voorts kort van de gelegenheid gebruik maken met u terug te kijken op 2015 en uiteraard vooruit te kijken naar 2016.

 

Het belangrijkste is uiteraard, dat wij graag met u willen toosten op een gelukkig, gezond en goed 2016.

 

Graag ontvangen wij u op 19 januari a.s. vanaf 17.30 – 18.00 uur bij Stadshuis Enschede aan de Langestraat 24 te Enschede. 

 

Wij adviseren u te parkeren in de parkeergarage Van Heekplein, Hendrik Jan van Heekplein 103 te Enschede.