Afdrukken

Uitnodiging FDON bijeenkomst

Huwelijksvermogensrecht januari 2018

 

Waarom?

Vanaf 1 januari 2018 is het nieuwe huwelijksvermogensrecht van kracht. Dit heeft de nodige consequenties in de adviespraktijk van financiële vermogens-en inkomensproducten.

Voor wie?

Geïnteresseerden in juridische en fiscale consequenties van het gewijzigde huwelijksvermogensrecht en vermogens- en inkomensadviseurs.

Wanneer?

Woensdag 6 juni 2018; 15:30 uur tot 18:00 uur met een buffet of barbecue en kunnen wij in een gemoedelijk sfeer napraten

Waar?

We zijn te gast bij Hofsteenge en Wesseling notarissen, Hengelosestraat 42 7514 EH te Enschede ( www.henw.nl )

Sprekers?

Geert Venema, notaris te Enschede
Juridische/fiscale aspecten nieuwe huwelijksvermogensrecht per 1.1.2018

Theo Zwiers, Blankestijn Advocaten

Echtscheiding , alimentatie & hypotheek
 

Het nieuwe huwelijksvermogensrecht vanaf 1 januari 2018 Voor 1 januari 2018 trouwde je in gemeenschap van goederen, tenzij je had aangeven op huwelijkse voorwaarden te willen trouwen. De vermogens (én schulden) van beide echtgenoten smolten op het moment van trouwen samen tot één gemeenschappelijk vermogen.
Wanneer er na een kort huwelijk wordt overgegaan tot echtscheiding, wordt het niet als eerlijk ervaren dat deze vermogens zijn samengesmolten en verdeeld moeten worden. Dit kon vooraf voorkomen worden maar vergde wel aktie.

Vanaf 1 januari 2018 geldt de wet “Beperking wettelijke gemeenschap van goederen” en is er sprake van drie verschillende vermogens:

  • iedere echtgenoot houdt zijn eigen privévermogen, dat wat tot het huwelijk is opgebouwd
  • het gemeenschappelijkvermogen, welke vóór het huwelijk al gemeenschappelijk was opgebouwd of, wat tijdens het huwelijk is ontstaat.
Het is vanaf 1 januari 2018 dus belangrijk dat er vlak vóór het huwelijk wordt vastgelegd, bijvoorbeeld middels een notariële akte, welke privébezittingen beide echtgenoten vlak voor het huwelijk hebben.

Voor partners die vóór 2018 een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan en dit na 1-1-2018 willen omzetten in een huwelijk, blijft de wetgeving van vóór 2018 gelden. Wijziging van voorwaarden kan in dat geval wel bij de notaris.

Dit heeft derhalve ook ingrijpende consequenties in de adviespraktijk van vermogens en inkomens producten.

Wat gaan we doen
Op 6 juni 2018 zijn we te gast bij notaris Hofsteenge en Wesseling te Enschede, alwaar we worden bijgepraat over zowel de juridische als de fiscale consequenties van het nieuwe huwelijksvermogensrecht.

Schrijf je in op www.fdon.nl\agenda

Tot ziens op 6 juni a.s.
Met vriendelijke groet,
FDON

FDON tweets

FDON

RT @verenigingFDON: Ondanks de warmte was het Bedrijfsbezoek FDON aan Rawmilkcompany verfrissend in meerdere opzichten. Verfrissende (welko…

by FDON

FDON

Ondanks de warmte was het Bedrijfsbezoek FDON aan Rawmilkcompany verfrissend in meerdere opzichten. Verfrissende (w… https://t.co/4bhMojU2id

by FDON

  • Linked In: groups?gid=4777348&trk=group-name
  • Twitter: verenigingFDON

Sponsoren

Monuta

AdViDex

 


Ardantal